Cel mai iubit fiu al pădurenilor a fost omagiat acasă, la Poienița Voinii!

S-au împlinit 22 de ani de când marele artist a plecat la cele veșnice, iar astăzi, la biserica „Sfântul Nicolae” din satul natal și la Casa Memorială Drăgan Muntean, cei care l-au iubit i-au arătat că nu l-au uitat. Curtea Casei s-a umplut, iar Doinitorul Ardealului a fost omagiat așa cum se cuvine.

A fost o zi plină de emoție la care a participat familia artistului, autorități și foarte mulți oameni care îi păstrează vie memoria. Se spune că cei pe care îi iubim, nu pleacă atunci când inima încetează să bată, ci atunci când îi uităm. Cât timp ne rugăm pentru ei, rămân vii și îi simțim alături.

Momentul omagial s-a bucurat de prezența etnologului Rusalin Ișfănoni, fiu al pădurenilor, cel care a prezentat și promovat peste tot obiceiurile străvechi ale zonei şi straiele atât de frumoase ale pădurenilor.

Ciprian Roman, Ionel Coza, Bogdan Toma, Mariana Suciu, Alin Ienciu, Ana Anuțoiu, Dragoș Crăciunescu, Carmen Muntean, Antonia Muntean, precum și ansamblurile Leleșana și Cerbălana au creat o atmosferă de excepție și au însuflețit întregul Ținut al Pădurenilor, așa cum i-ar fi plăcut lui Drăgan Muntean.

Doinitorul Ardealului a lăsat o moștenire autentică, zeci de cântece fiind cântate și apreciate și astăzi. Multe dintre acestea au răsunat astăzi din curtea casei memoriale, fiind un omagiu adus lui Drăgan Muntean!

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Hunedoara și Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara.