Dragobete Creativ

mie., 23 feb.

|

Galeria Națională de Artă ”FORMA” din De

Dragobete Creativ

Atelier de inspirație și indemânare

Intrarea Liberă
ALTE EVENIMENTE

Data & Locatia

23 feb., 10:00 – 13:05

Galeria Națională de Artă ”FORMA” din De, Bulevardul Decebal 8, Deva, Romania

Detalii Eveniment

   Asociat în mitologia românească cu dragostea și buna dispoziție, Dragobetele este sărbătorit de români cu mare bucurie în fiecare an. Odinioară, în satele românești, Dragobetele era întâmpinat în straie de sărbătoare, tinerii participau la întâlniri, făceau hore, povesteau și se țineau de jocuri.    

      

   Din dorința de a simți Dragobetele așa cum îl simțeau românii în trecut, Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara au pregătit „Dragobete Creativ”, un eveniment prin intermediul căruia tinerii sunt implicați în activități de creație, de descoperire a unor vechi elemente de artă populară românească, și nu numai.         

   

Galeria Națională de Artă Forma Deva găzduiește miercuri, 23 februarie 2022 ateliere de pictură organizate de profesori și elevi de la Liceul de Arte Sigismund Toduță din Deva, de cioplire a lemnului, de cusut ii și mărțișoare, dar și de confecționare a zgărdarelor, ținute de artiști și meșteri autohtoni. Au răspuns cu bucurie inițiativei DGAMPT, artiștii, artizanii și partenerii:  „Șezătoare cu bucurie”, Teatrul de Artă Deva, prof. Alexia Neamțu, Radu Fachin, Cosmina Moldoveanu.  

   La finalul întâlnirii creative, toți participanții primesc diplome și fotografii „la minut”

Distribuie Evenimentul