„NOIMA acțiune”

lun., 21 mar.

|

Galeria Națională de Artă ”FORMA” din De

„NOIMA acțiune”

Expoziţie de artă vizuală

Intrarea Liberă
ALTE EVENIMENTE

Data & Locatia

21 mar., 17:00 – 15 apr., 18:00

Galeria Națională de Artă ”FORMA” din De, Bulevardul Decebal 8, Deva, Romania

Detalii Eveniment

   Luni, 21 martie 2022, începând cu ora 17.00, la Galeria Națională de Artă „FORMA” din Deva va avea loc deschiderea expoziției „NOIMA acțiune”.

   Această expoziție este prima care aduce în atenția publicului o sinteză a activității performative a grupului NOIMA din care fac parte în prezent Ciprian Bodea (Timișoara), Dan Gherman (Houston), Cosmin Frunteş (Brașov), Sorin Scurtulescu (Timișoara) și Andrei Rosetti (Deva) – curatorul expoziției.

   În Galeria Națională de Artă „FORMA” vor putea fi vizionate în această perioadă desene și picturi colective, documente fotografice și video, instalații-obiect - urme și rezultate ale acționismului NOIMA din ultimii ani. Intervențiile in situ, desenele și picturile-acțiune colective sunt pentru NOIMA prilej de aprofundare a condiției lui „a fi împreună” sau dialoguri despre percepția realității și experiența picturii, purtate nu prin vorbire, ci pe teritoriul limbajului specific acestei arte – jocuri ale limbajului, întrupări aleîmpreună-vederii.

   Expoziţia va fi deschisă în perioada 21 martie - 15 aprilie 2022, zilnic, în intervalul orar 10.00 - 18.00 și este organizată de ConsiliulJudețean Hunedoara, DGAMPT Hunedoara și Filiala Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Teatrul de Artă din Deva, DGAMPT Hunedoara și UAPR Deva au oferit suport tehnic și parte din echipamentele multimedia necesare.

   Vă așteptăm cu drag!

Distribuie Evenimentul