top of page
Expoziția SARMIZEGETUSA REGIA - Trecutul la timpul prezent

mie., 10 mai

|

Shopping City Deva

Expoziția SARMIZEGETUSA REGIA - Trecutul la timpul prezent

INTRAREA LIBERĂ
Vezi alte evenimente

Data & Locatia

10 mai, 10:00 EEST – 21 mai, 22:00 EEST

Shopping City Deva, Calea Zarandului 87, Deva, România

Detalii Eveniment

Tema expoziției are în centru cetatea dacică SARMIZEGETUSA REGIA, și are ca scop popularizarea acestui obiectiv în rândul publicului. Este a doua expoziție organizată de DGAMPT la Shopping City Deva, ediția din 2022 fiind un real succes.

Cu această ocazie se vor desfășura acțiuni de informare prin distribuirea de pliante și broșuri gratuite. Vor fi expuse fotografii de tip tablou reprezentative pentru civilizația dacică, replici ale brățărilor de aur descoperite în Munții Orăștiei, reproduceri ale monedei dacice koson și alte obiecte reprezentative.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, monument de patrimoniu UNESCO, este înscrisă în Lista Monumentelor Istorice din Romania, aparținând, din punct de vedere valoric, grupei A de monumente istorice – monumente istorice de valoare națională sau universală. Situl cunoscut sub denumirea de Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa face parte din complexul de fortificații și așezări civile dacice din Munții Orăștiei. Este cea mai mare așezare cunoscută pentru spațiul dacic, fiind întinsă pe un deal cu o lungime de cca. 4,5 km. Vreme de aproape un secol și jumătate, Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia a fost principalul centru politic, religios, economic și militar al lumii dacice.

Expoziția va fi deschisă între 8 și 21 mai 2023

Distribuie Evenimentul

bottom of page