top of page
  • Poza scriitoruluiDGAMPT

307 - expoziție de desen, pictură și sculptură Alexandru Grosu, Liviu Nedelcu și Dan Perjovschi

Expoziția „307”, curatoriată de Liviu Nedelcu, reunește lucrările a trei artiști renumiți (Alexandru Grosu, Liviu Nedelcu, Dan Perjovschi) pe care îi leagă o prietenie strânsă și o serie de experiențe inedite trăite într-o cameră de cămin cu numărul 307.Despre arta sa, Perjovschi mărturisește: „Desenele mele sunt niște editoriale vizuale care comentează subiectiv realitățile locului și mai ales ale timpului. Eu sunt time-specific. Îmi pun toată puterea, știința, mintea, sufletul și umorul în desenele astea. Pentru că la final se vor șterge.”

Dan Perjovschi desenează critic, cu umor, direct pe pereții instituțiilor de artă din toată lumea, comentând politic, social și cultural cotidianul societății globale. Desene lui alb-negru sunt, în fapt, editoriale vizuale.

A avut expoziții personale la Tate Modern Londra, MoMA New York, Macro Roma, Moderna Museet Stockholm, Reykjavik Art Museum, Van Abbe Eindhoven, Ludwig Cologne, Nasher Duke University sau Kiasma Helsinki și expoziții de grup la Centre Pompidou Paris, Tate Liverpool, Castello di Rivoli Torino, MoMA San Francisco, MUAC Mexico, MAM Varșovia, MCBA Lausanne sau MOT Tokyo. A participat la bienalele de artă din Istanbul, Veneția, São Paulo, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin, Iași, Timișoara și Jakarta.

A primit Premiul „George Maciunas“ în 2004, premiul ECF „Principesa Margriet“, Amsterdam 2012 (cu Lia Perjovschi) și Premiul „Rosa Schapire Kunsthalle“, Hamburg, în 2016. Este laureatul Fundației pentru drepturile omului „Gheorghe Ursu“, în 1999 și al Galei Societății Civile CERE Participare, în 2016.


Eveniment organizat de Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara și Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Deva.6 afișări0 comentarii
Post: Blog2 Post
bottom of page