top of page
  • Poza scriitoruluiDGAMPT

Cetățile dacice din Munții Orăștiei sunt păzite!

Începând cu data de 15 decembrie 2021, în cele patru cetăți dacice din Munții Orăștiei – Costești – Cetățuie, Costești – Blidaru, Luncani – Piatra Roșie și Bănița – este asigurată paza de către o firmă specializată, conform prevederile Legii nr. 23 din 20 martie 2020 privind regimul juridic al Cetăților dacice din Munții Orăștiei, care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO și unele măsuri pentru protejarea acestora.


Tot prin Legea nr. 23 din 20 martie 2020 și prin Hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr. 42 din 26 februarie 2021 a fost aprobată preluarea, inventarierea și înscrierea în domeniul public al județului Hunedoara a cetăților dacice din Munții Orăștiei: Costești – Cetățuie, Costești – Blidaru, Luncani – Piatra Roșie și Bănița.

Prin Contractul de administrare nr. 9185 din 28 mai 2021, aceste monumente de importanță universală, cetățile dacice din Munţii Orăștiei, au fost date în administrarea Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, instituție publică de interes județean, cu personalitate juridică aflată in subordinea Consiliului Județean Hunedoara.

28 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Post: Blog2 Post
bottom of page