top of page
  • Poza scriitoruluiDGAMPT

Dragobete Creativ

Sărbătoarea iubirii la români marcată în mod inedit, creativ și cu multă bucurie. Din dorința de a simți Dragobetele așa cum îl simțeau românii în trecut, Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT au organizat „Dragobete Creativ”, un eveniment prin intermediul căruia tinerii sunt implicați în activități de creație, de descoperire a unor vechi elemente de artă populară românească, și nu numai.


Galeria Națională de Artă Forma a găzduit ateliere de pictură, de cioplire a lemnului, de cusut ii și mărțișoare, dar și de confecționare a zgărdanelor, ținute de artiști și meșteri autohtoni. Au răspuns cu bucurie inițiativei DGAMPT, artiștii, artizanii și partenerii: elevi de la Liceul de Arte Sigismund Toduță Deva împreună cu doamnele profesoare Alexia Neamțu, Alina Nealcoș și Corina Popa, Monica Reclaru, Ioana Călina Chiriacescu și Carmen Lobonț de la „Șezătoare cu bucurie”, Radu Fachin de la Lemnăria lui Radu și Cosmina Moldoveanu cu o demonstrație de țesut mărgele.


O minunată atmosferă de șezătoare, tihnă și bucurie a întregit tabloul creativ de astăzi. Atât copiii cât și meșterii și artizanii s-au bucurat de o zi excelentă, au realizat lucrări extraordinare, au învățat lucruri noi și s-au bucurat de diplome și poze „la minut”.
11 afișări0 comentarii
Post: Blog2 Post
bottom of page