top of page
  • Poza scriitoruluiDGAMPT

Participare record la comemorarea lui Drăgan Muntean.

Ultima duminică a verii a adus trăiri puternice pentru toți cei care l-au iubit și prețuit pe fiul pădurenilor, Drăgan Muntean.


Curtea Casei Memoriale din satul natal a fost mai plină ca niciodată, iar cel mai iubit fiu al pădurenilor a fost comemorat așa cum se cuvine.Etnologul Rusalin Ișfănoni, fiu al pădurenilor, este cel care a prezentat și promovat peste tot obiceiurile străvechi ale zonei şi straiele atât de frumoase ale pădurenilor, și s-a bucurat astăzi să fie in mijlocul oamenilor care l-au iubit pe Drăgan.


Maestrul Ioan Bocșa a depus un efort remarcabil și a adunat cercetări de valoare în volumul „Muzică vocală tradițională din Ținutul Pădurenilor”, proiect susținut de Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara și a fost lansat astăzi, la Poienița Voinii.


Ioan Bocșa, Ansamblul Icoane, Bogdan Toma si Ansamblul Folcloric Leleșana, au făcut ca întregul ținut să prindă viață, iar ediția cu numărul 41 a Festivalului Pădurenilor "Drăgan Muntean" să fie una dintre cele mai reușite!


Distracția s-a mutat apoi pe Dealul Cornetului, unde toți cei care iubesc acest tărâm binecuvântat de Dumnezeu cu o zestre naturală neprețuită, Ținutul Pădurenilor, au venit cu inima deschisă, pentru a se bucura și pentru a-și aminti de marele doinitor al Ardealului, cel care a făcut cunoscute întregii lumi portul și tradițiile acestor meleaguri.1 afișare0 comentarii
Post: Blog2 Post
bottom of page