top of page
  • Poza scriitoruluiDGAMPT

Pictura Bisericii cu Tricolor de la Țebea a fost sfințită în 10 septembrie

Pictura Bisericii cu Tricolor de la Țebea, în curtea căreia odihnește marele nostru Erou Național, Avram Iancu, a fost sfințită în10 septembrie, zi în care s-au împlinit 150 de ani de la moartea Crăișorului Munților.



ÎPS Laurențiu, Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolit al Ardealului, PS Nicodim, Episcop al Severinului și Strehaiei, PS Andrei, Episcop al Covasnei și Harghitei, PS Siluan, Episcop Ortodox al Românilor din Ungaria și PS Nestor, Episcop al Devei și Hunedoarei au oficiat slujba de sfințire a noii picturi a Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” de la Țebea, comuna Baia de Criș. Evenimentul a adus multă emoție tuturor celor prezenți.


Duminică a fost zi de comemorare a lui Avram Iancu, dar și de sărbătoare. De la prima oră a dimineții a fost oficiată Sfânta Liturghie, iar de la ora 10.30 a început ceremonialul public și slujba de pomenire a marelui Erou Național.


Serbările Naţionale de la Ţebea înseamnă o întâlnire directă cu spiritul moţilor, care se adună an de an, pentru a-l omagia pe Avram Iancu. Anul acesta, cu atât mai mult, având în vedere că am marcat 150 de ani de la moartea eroului nostru.



0 afișări0 comentarii
Post: Blog2 Post
bottom of page