top of page
  • Poza scriitoruluiDGAMPT

Vernisaj expoziție personală Gheorghe Anghel

Galeria Națională de Artă FORMA din Deva a găzduit ieri vernisajul Expoziției personale de pictura si obiect a pictorului și scriitorului român Gheorghe Anghel. Un public numeros, iubitor de arta, i-a fost alături artistului. Deasemenea, prezența criticului de artă Oliv Mircea, curatorul acestei expoziții, a adus o mare bucurie.Elegant, rafinat şi discret, așa cum și-a obișnuit publicul, Gheorghe Anghel a prezentat de această dată lucrări care ilustrează o parte dintr-un șir de preocupări pe care le-a avut încă de acum 30 de ani. Ele au apărut atunci când artistul a crezut că cele cercetate pe șantierele arheologice și împlinite prin călătoriile în lume, au putut să rodească în ceea ce se vede și în expoziția de față.


Gheorghe Anghel este, totodată, şi romancier. Până să intre în lumea artei, a fost ofiţer în marina militară şi comercială, profesii pe care nu le-a îndrăgit, dar le-a praticat pentru a respecta o tradiţie de familie.


Artistul spune că dacă n-ar fi ales pictura, după ani şi ani de marinărie ar fi fost, un împătimit arheolog. Pasiunea pentru arheologie s-a tradus, mai târziu, într-un ciclu de pânze ilustrând învălmăşeala de straturi de pământ sub care, probabil, s-ar fi putut afla aşezări dispărute în negura timpurilor.


Doctor în arte vizuale, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi profesor la Universitatea Națională de Arte București. Lucrările sale preponderent de pictură, dar și ceramică şi obiect, au fost expuse în saloane de artă și expoziții de prestigiu din țară și străinătate, obținând premii și distincții importante. Gheorghe Anghel a fost distins și cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de mare ofițer.Dacă doriți să îl descoperiți prin lucrările sale, expoziția prezentată de Galeria Națională de Artă FORMA Deva, rămâne deschisă publicului în perioada 15 iulie – 01 august 2021 și va putea fi vizitată zilnic, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

28 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Post: Blog2 Post
bottom of page