DSC_8547.jpg

SERVICIUL DE PROMOVARE ȘI DEZVOLTARE A TURISMULUI

     Județul Hunedoara este cel mai bogat județ din țară în monumente istorice și ale naturii, în vestigii de importanță națională. Turismul este, așadar, una dintre priorităţile de dezvoltare economică a judeţului Hunedoara.


     D.G.A.M.P.T. Hunedoara identifică, implementează şi promovează proiecte de interes judeţean. Participă la elaborarea și actualizarea strategiilor, planurilor de promovare şi dezvoltare a turismului în judeţ, alături de Consiliul Judeţean Hunedoara, alte autorităţi ale administraţiei publice locale din ţară sau străinătate, servicii publice de interes judeţean sau asociaţii de dezvoltare intercomunitară.

 

SERVICIUL DE ADMINISTRARE A CETĂȚILOR DACICE

     Este cel care coordonează și răspunde de buna funcționare a serviciilor administrative în arealul Cetăților Dacice din Munții Orăștiei. De asemenea, implementează proiecte în derulare sau viitoare, necesare pentru asigurarea condițiilor optime de vizitare a Cetăților, asigură și răspunde de administrarea și exploatarea patrimoniului serviciului în condiții de eficiență și eficacitate.

curatare%20regia_edited.jpg
 
4ec7c18a-5427-4f05-91c0-39843b64f312.jpg

SERVICIUL ADMINISTRARE MONUMENTE, RESURSE UMANE ȘI ADMINISTRATIV

     Serviciul functionează cu mai multe compartimente:

  • Galeria Națională de Artă ”FORMA”

  • Casa - Muzeu Avram Iancu de la Baia de Criş şi Complexul de Monumente Ţebea

  • Casa memorială Drăgan Muntean

  • Compartiment Contabilitate, Juridic, Resurse umane

  • Compartiment Colecții Publice,

fiecare dintre acestea având rol specific în domeniul său de activitate.